Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Marinerad chèvre med grillat bröd

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på marinerad chèvre med grillat bröd
Marinera chèvre och bred sedan den krämiga osten på grillat bröd! Otroligt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Marinerad chèvre med grillat bröd

Den mjuka kryddiga osten smakar mumma till det grillade brödet.

Lyxa till det med marinerad chèvre med grillat bröd

6 portioner

Annons

Du behöver:

2 dl olivolja
1 näve färsk basilika
1 näve färsk timjan
1 tsk chiliflingor
300 g chèvre-rulle
2 msk kapris
100 g semitorkade tomater i olja

Grillat bröd:

1 surdegsbröd
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Lite flingsalt

Gör så här:

  1. Värm oljan i en kastrull. Skölj och hacka basilikan fint. Skölj och repa timjan. Rör ner örterna i oljan tillsammans med chiliflingorna och låt sjuda ett par minuter. Ta från värmen och låt svalna något.
  2. Skär chèvren i skivor och lägg i en glasburk med lock eller en skål. Låt kapris och tomater rinna av och fördela i burken med chèvre. Häll kryddoljan över och låt dra i kyl 1–2 timmar. Ta ut ca 30minuter före servering.
  3. Grillat bröd: Skär brödet i skivor, ringla olja över och grilla, eller stek i grillpanna, på båda sidor tills de får ränder. Skala vitlöken och gnid brödet med vitlök. Salta. Servera brödet ihop med den marinerade osten.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons