Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Marinerad lax med wasabi-majonnäs

25 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på marinerad lax med wasabi-majonnäs
En denna vackra och otroligt goda rätt gömmer sig marinerad lax, tunt skivade rädisor och het wasabi-majonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021Brand logo
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021

Marinerad lax med wasabi-majonnäs

Len lax, het majonnäs och krispiga grönsaker gör den här rätten extra härlig!

Så lagar du marinerad lax med wasabi-majonnäs

4 portioner

Du behöver:

4 laxfiléer av sushikvalitet, t ex salmalax
1 msk socker
4 msk japansk soja
2 msk limejuice
½ gurka
4 rädisor
1 zucchini
Olivolja
Peppar

Wasabimajonnäs:

1 dl majonnäs av god kvalitet
1 ½ tsk wasabipasta

Till servering:

1 msk svarta sesamfrön
4 ätbara blommor
1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Skär bort eventuellt skinn på laxen och tärna den. Vispa ihop socker, soja och lime. Häll över laxen, låt marinera övertäckt i kyl 30 minuter.
  2. Rensa rädisor och skär i tunna skivor. Lägg i isvatten i 20 minuter. Ta bort skalet på gurkan och tärna den. Skölj zucchini och skär i tunna stavar. Vänd zucchinin i olja, salt och peppar.
  3. Rör ihop majonnäs med wasabi. Häll upp i en spritspåse.
  4. Fördela laxen i fyra skålar. Spritsa ut wasabimajonnäs, Fördela grönsaker över rätten och toppa med örter, blommor och svarta sesamfrön.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons