Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Saftiga morotsbullar med frosting

25 maj, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på saftiga morotsbullar med frosting
Varsågoda – här kommer en korsning av bulle och morotskaka med frosting. Saftig och god!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Morotsbullar med frosting

Otroligt saftiga med en härlig twist på toppen.

Så bakar du morotsbullar med frosting

18 bullar

Du behöver:

30 g jäst
2 dl mjölk
200 g skalade morötter
1 ägg
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk kanel
7 ½–8 ½ dl vetemjöl
½ tsk riven muskotnöt
100 g rumsvarmt smör
1 ägg, till pensling

Fyllning:

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl ljust muscovadorörsocker
1 dl maizena
250 g rumsvarmt smör
¾ dl florsocker
1 tsk kanel

Frosting:

85 g rumsvarmt smör
200 g kylskåpskall färskost
150 g florsocker
2 morötter
1 citron, finrivet skal
Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke till en bakmaskin eller degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, rör tills jästen löst upp sig. Riv morötterna fint och pressa ur en del av saften.
  2. Blanda ner morötter, ägg, socker, salt, kanel, muskot och 7 ½ dl vetemjöl. Kör ihop degen med degkrok på låg hastighet. Höj hastigheten och tillsätt smöret lite i taget. Låt degen bearbetas i ca 10 minuter tills den känns elastisk och fin. Tillsätt lite extra mjöl om degen känns för kladdig.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och täck med en ren bakduk. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och kör ihop med bakmaskin eller elvisp.
  5. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×30 cm. Bre över ett jämnt lager av fyllning och rulla ihop till en rulle. Dela i 18 jämnstora bitar.
  6. Smörj en ugnsform med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten. Lägg bullskivorna i formen med snittytan uppåt och täck med bakduk. Låt jäsa 2 timmar.
  7. Värm ugnen till 180°.
  8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och baka sedan i ugnen i 30–35 minuter tills de är djupt gyllene och glansiga. Låt svalna.
  9. Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en slät, fluffig frosting. Lyft ur bullarna ur formen och bre frosting över dem. Toppa med tunna remsor morötter som du gör med en skalare eller mandolin, finriven citronzest och ätbara blommor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons