Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Mozzarella marinerad i crème fraiche

12 apr, 2024 
AvSofia Wood
Recept på mozzarella marinerad i crème fraiche
Servera den marinerade mozzarellan som en sidorätt till pasta, eller varför inte som en del av en antipasti?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Mozzarella marinerad i crème fraiche

Det här receptet är ett utmärkt sätt att göra vanlig mozzarella av lite enklare kvalitet otroligt krämig och lyxig.

Annons

Du behöver:

3 mozzarellaostar (à 125 g),i ½ cm tjocka skivor
1 dl finhackade blandade örter,t ex timjan, rosmarin och basilika
1 citron, zesten
3 dl crème fraiche
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

Ätbara blommor och örter

Gör så här:

  1. Lägg ut mozzarellaskivorna på ett stort fat. Strö över örter och citronzest, salta och peppra väl. Skeda sedan ut crème fraiche över det hela.
  2. Se till att all ost är täckt och låt marinera minst 2 timmar i kylen, gärna mer. Servera toppat med ätbara blommor och vackra örter.

Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons