Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Nationella Minibardagen 25 april – här är innehållet i Sveriges officiella minibar

25 apr, 2024 
AvNami Kawakita
Nationella Minibardagen 25 april – här är innehållet i Sveriges officiella minibar
Maja Johansson
Hela 60% av alla svenskar kollar in minibaren det allra första de gör när de kommer in på sitt hotellrum. Nu får hotellikonen sin egen dag – Nationella Minibardagen infaller den 25 april!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Den ultimata guiden till HelsingforsBrand logo
Den ultimata guiden till Helsingfors

Visst kliar det lite extra i fingrarna när man kommer in på sitt hotellrum och kikar in i den heliga minibaren med alla sina små miniatyrer av godsaker? Det är just det nästan 60% av alla svenskar när de kommer in på sitt hotellrum – kollar in minibaren!

– Du får absolut inte ta något från minibaren!

Det är något vi alla hört någon gång, kanske mest av föräldrar som övertygat oss om att allt i minibaren kostar miljoner. Varannan svensk minns att de som barn blev tillsagda att aldrig röra minibaren när de bodde på hotell med familjen. Dock är det ändå hela 80% av oss svenskar som gillar att ta oss något från minibaren under en hotellvistelse och för att fira denna hotellikon har Hotels.com beslutat att ge den tidlösa legenden det firande den förtjänar – den första Nationella Minibardagen någonsin den 25 april 2024.

Annons

Att svenskarna tycker om minibaren råder det inget tvivel om. Nästan hälften av resenärerna (47%) anser att det är en mycket viktig del av deras vistelse, främst tack vare bekvämligheten (41%) och att det känns som ett sätt att unna sig lite extra under vistelsen (23%). En av fyra erkänner också att de tagit något från minibaren och sedan lagt tillbaka motsvarande produkt från en matbutik.

För oss har minibaren blivit en viktig del av hotellupplevelsen, och något som förstärker hela upplevelsen. Hotels.com vill fira detta genom att skapa en nationell dag som infaller under den period då resenärer bokar sin sommarsemester, får sin lön och många även får skatteåterbäring utbetald.

Skandinaviens minibarer skiljer sig åt

Svenskar, norrmän och danskar är överens om att det viktigaste i en minibar är läsk. Danskarna verkar törstigast då de fyra viktigaste ”måstena” är drycker, med öl på andra plats, medan chips tar hem andra platsen i Sverige och Norge.

Annons

Gällande lyxprodukter är champagne, chokladpraliner, fina ostar och färska bär topp fyra i alla länder. Däremot värderar Danmark och Norge färska bär allra högst, medan det i Sverige hamnar på plats fyra.

Något alla har gemensamt är att de verkar vara måna om sina tänder - eller så kanske de bara är glömska. Utöver snacks och dryck är tandkräm/tandborste de produkter som skandinaver helst vill ha i minibaren, följt av värktabletter. Kanske är svenskarna mer olycksamma då ett första hjälpen-kit hamnar på tredje plats, medan norrmännen och danskarna önskar solkräm.

Här är innehållet i Sveriges officiella minibar
Fotograf Maja Johansson Production ABMaja Johansson

Här är det ultimata produkterna som ingår i Sveriges officiella minibar på hotell:

  • Snacks: Marabou, Lantchips, Kexchoklad, Ostbågar, Ahlgrens bilar, Polarklämma, Kanelbullar.
  • Dryck: Läsk (ink. Hallonsoda), Stilla och bubbelvatten, Vin (rött eller vitt), Vanlig svensk öl (t.ex. Norrlands Guld, Falcon, Åbro).
  • Lyx: Champagne, Chokladpraliner, Fina ostar, Färska bär.
  • Övrigt: Tandborste & tandkräm, Värktabletter, Första hjälpen-kit, Deodorant.

För att hjälpa dig att hitta ditt perfekta ställe listar Hotels.com några av de mest ovanliga minibarerna runt om i världen:

Annons

Fauchon L'Hotel Paris, Paris, Frankrike

Fauchon L'Hotel (från det berömda franska gourmet- och delikatessföretaget Fauchon) har en Gourmet Bar på rummen. Den unika minibaren är ett vackert skräddarsytt rosa skåp som innehåller alla möjliga franska delikatesser, så som macarons, rosa champagne, tryfflar, chokladspecialiteter, vin och kaffe.

Kimpton Blythswood Square Hotel, Glasgow, Scotland

Kimpton Blythswood Square har en wellness-minibar som erbjuder produkter som kombucha som främjar tarmhälsan, saltade tångchips, vitaminberikat kallt kaffe och tångkapslar med jod.

QT Sydney, Sydney, Australien

Minibaren på QT Sydney har allt. Vi pratar om en fluga och slips för nödsituationer, ett intimitetskit och ett urval av retrospel. Förutom premiumsprit som Belvedere Vodka finns också ekologiska rödbetssnacks och pepparkakor.

Hôtel Providence, Paris, Frankrike

Hôtel Providence erbjuder cocktailentusiaster personliga minibarer med marmortopp, fyllda med allt man behöver för att skapa egna cocktails på rummet. Från ismaskin och shakers till en receptbok och färsk mynta.

Kimpton La Peer Hotel West Hollywood, Los Angeles, USA

Att resa med eller utan barn innebär många känslor, däremot behöver inte ammande gäster på Kimpton La Peer oroa sig för förvaring av bröstmjölk utöver detta. Det kostnadsfria On-Demand Family Fridge-programmet hjälper gäster att förvara bröstmjölk på ett säkert sätt under vistelsen. Ett särskilt Mini Me-mjölkkylskåp levereras nämligen direkt till rummet.

Foto: Maja Johansson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons