Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tre cocktails med Norrbottens Destilleris nya akvavit

05 jun, 2023 
AvNami Kawakita
Tre cocktails med Norrbottens Destilleris nya akvavit
Sveriges nordligaste destilleri är känt för sina spännande och prisvinnande ginsorter med oväntade, överraskande och ibland otänkbara smakkombinationer. Nu presenterar Norrbottens Destilleri sin egen akvavit FUSION.004.Schnaps!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjromBrand logo
Recept: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

Det är på destilleriet i Töre som många otippade smakkombinationer för första gången sett dagens ljus. Bergen, skogen och vattnet är vad som inspirerar när Norrbottens Destilleri smaksätter sin prisvinnande gin. Allt som oftast går det att hitta ingredienser som björk, tall och gran i innehållsförteckningen.

Nu har destilleriet tagit nästa steg och lanserat en ny akvavit i modern tolkning. Akvaviten är en modern tolkning av en klassiker där tradition möter kreativitet för en ny, unik smakupplevelse. Här kommer du hitta toner av kummin och dill, medan batakpepparn tillför krispighet och soltorkad citrus. Till sist har akvaviten rundats av med en touch av rostad, söt fänkål. En akvavit som går att använda såväl som aperitif som en otippad men spännande ingrediens i midsommardrinken.

Annons

– Inte för att vi inte älskar gin, men det nya steget vi nu tar med Norrbottens Destilleri med ett bredare sortiment känns otroligt spännande. Vår akvavit gör en vältajmad entré inför sommaren och vår förhoppning är att den ska bli en ny favorit på midsommarbord över hela landet, säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Lanseringen av akvaviten markerar startskottet för en ny era där Norrbottens Destilleri går från att vara en renodlad gintillverkare till att bli ett mångsidigt destilleri med många nyheter väntandes runt hörnet. Flaskor, logga och etiketter har fått sig en uppdaterad design – en design som speglar destilleriets lokala hemvist och globala ambitioner.

Annons
Norrbottens Destilleri Akvavit FUSION.004.Schnaps (39458), 300 kr.
Norrbottens Destilleri Akvavit FUSION.004.Schnaps (39458), 300 kr.

Tre drinkar med FUSION.004.Schnaps

Rhubarb pie

Det blir sommar i glaset med akvavit och rårörda rabarber

Du behöver:

40 ml FUSION.004.Schnaps
40 ml rårörda rabarber
20 ml färskpressad citronjuice

Annons

Gör så här:

  1. Rårörda rabarber: Hacka rabarber och lägg i en skål. Täck rabarberna med 80% av vikten i socker och låt stå framme på bänken. Blanda då och då under 12-36h. Sila av vätskan och fyll i en rengjord flaska och förvara kylt, håller några veckor.
  2. Blanda allt i en shaker, tillsätt is och skaka. För ett tjockare skum kan man torrskaka drinken en vända utan is. Servera i ett glas på fot.

Flora Lapponica

Otroligt svalkande drink med akvavit och tonic

Du behöver:

50 ml FUSION.004.Schnaps
10 ml björksocker
100 ml flora Tonic
2 dash Palo Santo

Gör så här:

  1. Vi kör några stänk palo santo destillat för en härlig kombination av kokos & dill. Det går bra att använda valfri kokoslikör eller gå på valfri hälsobutik och köp palo santo.
  2. Serveras i valfritt glas över is.

Akvavit Negroni

Testa en ny spännande negroni genom att byta ut gin mot akvavit

Du behöver:

20 ml FUSION.004.Schnaps
20 ml söt röd vermouth
20 ml Campari

Gör så här:

  1. Byt ut gin mot Akvavit för en väldigt bra Negroni. Garnera med en apelsinsskiva eller apelsincest.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons