Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Panerad kyckling med ugnsrostad potatis

25 aug, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på panerad kyckling med ugnsrostad potatis
Panerad kyckling med ugnsrostad potatis och dressing är lyxlagad mat till minipris!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Panerad kyckling med ugnsrostad potatis

Kycklingen blir härligt spröd när den paneras och steks. Potatisen toppas med en enkel och god dressing.

Vardagslyx med panerad kyckling med ugnsrostad potatis

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 stora kycklingbröstfiléer
4 msk vetemjöl
1 ägg
50 g ströbröd
15 g parmesan
Salt och peppar
2 msk olivolja till stekning

Ugnsrostad potatis:

700 g potatis
1 msk olivolja
Salt och peppar
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1⁄2 citron
Salt och svartpeppar
50 g rucola

Till servering:

50 g parmesan

Gör så här:

  1. 50 g parmesan Ugnsrostad potatis: Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och skär dem i halvor eller skivor. Blanda potatisarna med olja och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och tillaga gyllene mitt i ugnen i 30 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna på längden så att det blir 4 bitar totalt. Banka kycklingbitarna platta med en kavel.
  3. Häll vetemjöl, ägg och ströbröd i olika djupa tallrikar. Riv parmesanosten fint och blanda den med ströbrödet. Krydda vetemjölet med salt och peppar.
  4. Vänd varje kycklingbit i mjölblandningen, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbrödsblandningen så att de är helt täckta på båda sidor. Stek kycklingbitarna i olja i en stekpanna i 3–4 minuter på varje sida. Krydda dem med salt och peppar.
  5. Blanda olja, senap och citronsaft i en skål och smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda rucolan med dressingen och potatisen.
  6. Servering: Använd en skål för att servera salladen och toppa med riven parmesan. Servera tillsammans med de knaprigt stekta kycklingbitarna.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons