Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Pasta med kycklingragu och tryffel

25 aug, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på pasta med kycklingragu och tryffel
Kycklingragun blir extra lyxig när du smaksätter den med tryffel. Servera gärna med pasta och toppa med riven parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Pasta med kycklingragu och tryffel

Toppas med tryffel och parmesan.

Bjud på en riktigt god kycklingragu med tryffel och pasta

2 portioner

Annons

Du behöver:

150 g pasta
300 g kycklingfärs
2 tsk olivolja, till stekning
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 kvistar färsk oregano
2 kvistar färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
2 dl oxköttbuljong
100 g färsk spenat
200 g frysta ärter
Vit tryffelolja

Till servering:

25 g parmesan
1 näve bredbladig persilja

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i olja i en gryta på hög värme. Skala och finhacka vitlök och lök. Skölj och finhacka örterna. Vänd ner lök, vitlök och örter i grytan och låt det steka med i 2 minuter. Tillsätt buljongen och låt det sjuda i 5minuter. Skölj spenaten och vänd ner den och ärterna. Koka i 2–3 minuter och smaka av med tryffelolja.
  3. Servering: Blanda den nykokta pastan med ragun och lägg upp rätten i djupa tallrikar. Toppa med generöst med riven parmesan och hackad persilja.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons