Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Pestosnäckor med parmesan

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Recept på pestosnäckor med parmesan
Columbus Leth
Mättande godbitar är precis vad dessa pestosnäckor med parmesan är! Passar fint som tilltugg eller i picknick-korgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Pestosnäckor med parmesan

Gör rejält med snäckor, det är så lätt att ta en till.

Annons

18 stycken

Du behöver:

Deg:

50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg
8 1/3 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g grön pesto
1 dl finriven parmesan
1 ägg till pensling

Gör så här:

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölken. Låt stå ett par minuter tills fingervarmt och häll sedan över i en skål. Smula ner jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt salt, socker, ägg och mjöl och knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel, ca 35 x 40 cm. Bred ett jämnt lager pesto på och strö över parmesan. Rulla ihop degen på längden och skär i 18 skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  3. Pensla snäckorna med uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter tills gyllene och genomgräddade. Låt svalna på galler.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons