Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

24 feb, 2023 
AvLinn Grubbström
Recept på rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök
Satsa på matiga rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök – funkar som både lunch och middag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så får du frasiga våfflor i bara tio stegBrand logo
Så får du frasiga våfflor i bara tio steg

Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

Med öl i smeten blir våfflorna frasiga. Ett glas kallt öl blir gott att dricka till också.

Dessa rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök är matiga nog att ätas till middag

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 ägg
2 dl alkoholfritt öl, gärna pale ale
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk flytande honung
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad rosmarin
¾ tsk salt
Smör till gräddning

Vispad crème fraiche:

2 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

200 g stenbitsrom
1 rödlök
1 ask krasse

Gör så här:

  1. Rågvåfflor: Hetta upp våffeljärnet. Vispa ihop ägg, öl, mjöl, honung, bakpulver, rosmarin och salt i en bunke till en jämn smet. Smält en klick smör i våffeljärnet och grädda 4 stora våfflor. Håll dem varma på en plåt i ugnen.
  2. Vispad crème fraiche: Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt med elvisp i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skär våfflorna i hjärtan och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa med vispad crème fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och klippt krasse och avsluta med salt och peppar.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons