Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Saffranskola med vaniljton

12 nov, 2015 
AvRedaktionen
Saffranskola med vaniljton.
Försvinnande goda kolor med smak av saffran och vanilj. Lägg kolorna i en burk och förvara dem svalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

40 kolor

Tid: 30 minuter + 2 timmar i kyl

Du behöver:

1 vaniljstång

1 g saffran

1 1/2 dl vispgrädde

100 g smör

3 dl rörsocker strö

1 dl ljus sirap

1/2 tsk flingsalt

Florsocker till garnering/pudring

Gör så här:

Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och urskrapade frön i en tjockbottnad kastrull och slå i övriga ingredienser utom florsockret. Koka upp och låt koka/sjuda tills ­smeten har kommit upp i minst 116° eller klarar det traditionella kulprovet. Slå upp kolan i en bakpappersklädd form och låt svalna, ställ sedan in kolan i kylen i minst 2 timmar. Skär upp kolan i fyrkanter och lägg dem i en påse. Pudra över florsocker med en finmaskig sil och skaka om så att alla sidor täcks. Lägg kolorna i en burk och förvara dem svalt.

Saffranskola med vaniljton.
Saffranskola med vaniljton.

Recept och foto: Anna Kvarnström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons