Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Saftiga persikomuffins

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på saftiga persikomuffins
RIkke Westesen
Dessas saftiga persikomuffins är det lika bra att baka dubbel sats av direkt – de försvinner på ett ögonblick!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Saftiga persikomuffins

Lättlagade och mumsiga med mycket persikosmak.

Packa ett par saftiga persikomuffins i picknick-korgen
Fotograf RIkke WestesenRIkke Westesen
Annons

12 stycken

Du behöver:

1 msk smör
1 msk honung
1 msk persikolikör (kan uteslutas)
2 mogna persikor
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk rivet citronskal
3 ¼ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hetta upp smör, honung och likör i en liten panna. Låt det puttra och bubbla på svag värme utan att mörkna. Det ska bli en gyllene sirap. Skiva persikorna och ta bort kärnorna. Låt persikorna puttra i pannan i 1 minut. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget medan du fortsätter vispa. Rör ner rivet citronskal i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Rör om med en degskrapa. Blanda ner gräddfilen och rör runt tills smeten är väl blandad.
  3. Placera pappersmuffinsformar i hålen på ett muffinsbleck. Fyll pappersformarna till ²/³ med smet. Lägg 2–3 skivor persika på varje muffins och toppa med lite sirap. Grädda i cirka 20–30 minuter. Servera dem varma.

Foto: Rikke Westesten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons