Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Smördegsknyten med kyckling och tomat

14 apr, 2023 
AvLine Holt Nielsen
Recept på smördegsknyten med kyckling och tomat
Maria Fabricius Tegner
I våra små smördegsknyten gömmer sig en liten överraskning i form av härlig ost och kyckling!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Smördegsknyten med kyckling och tomat

Frasig smördeg gör vem som helst glad. Speciellt när den är fylld med härlig ost och kyckling.

Frasiga smördegsknyten med kyckling och tomat älskas av många
Maria Fabricius Tegner

12 stycken

Annons

Du behöver:

1 kycklingbröstfilé
Olivolja till stekning
450 g smördeg
1 1/2 msk dijonsenap
100 g comtéost
150 g emmentaler
16 plommontomater
4 stjälkar färsk rosmarin
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Bryn kycklingbröstet i olja i en stekpanna. Bryn kycklingen på båda sidor på hög värme. Sänk värmen och stek kycklingen i 2–3minuter på varje sida. Kycklingen ska inte vara helt genomstekt.
  2. Skär kycklingen i tärningar, ca 1 x 1 cm. Sätt ugnen på 200°. Pensla ramekins med olja. Kavla ut smördegen och skär den i rutor som räcker till att tryckas ut i botten och upp på kanterna i formarna.
  3. Nagga degen med en gaffel och förgrädda skalen i 5 minuter. Pensla smördegsskalen med senap och strö riven comté och riven emmentaler över. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå osten tillsammans med kycklingen. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Grädda de fyllda smördegsskalen i ugnen i 10–12 minuter.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons