Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Stekta godisägg – på endast 4 ingredienser

12 mar, 2024 
AvBitte E:son Forsberg
Stekta godisägg – på endast 4 ingredienser
Anders Norrsell
Det krävs endast fyra ingredienser för att göra stekta godisägg – ett måste i påskägget!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Stekta godisägg

Enkelt och roligt påskgodis.

Bjud på söta små stekta godisägg
PåskgodisAnders Norrsell

ca 20 stycken

Du behöver:

1 äggvita
5 droppar pepparmyntsolja
3 ½ dl florsocker

Garnering:

20 gula nonstop

Gör så här:

  1. Vispa äggvitan fast och fin. Tillsätt pepparmynstsolja och rör om. Sikta ner florsocker och vispa till en smidig massa. Fördela massan i en spritspåse och spritsa ut klickar formade som stekta små ägg på ett bakplåtspapper. Lägg på en gul nonstop på varje ägg.
  2. Låt stå minst 4 timmar så att äggen är helt stelnade före servering. Förvara dem torrt i burk med lock.

Foto: Anders Norrsell

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons