Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mörk choklad är bra för hjärnan och förbättrar minnet

03 nov, 2015 
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mörk choklad är bra för hjärnan och förbättrar minnet.
Mörk choklad är bra för hjärnan och förbättrar minnet.

Mörk choklad innehåller den kraftfulla antioxidanten flavonoider och antiinflamatoriska ämnen som verkar positivt på kardiovaskulär hälsa. (Hjärt- och kärlsjukdomar eller kardiovaskulära sjukdomar är ett samlingsbegrepp som rör sådana sjukdomar som drabbar cirkulationsorganen, hjärtat och/eller blodkärl.)

Det är en studie vid Loma Linda universitet i Kalifornien som visat på att flavonoider från kakao tas upp och samlas i de områden i hjärnan som hör ihop med inlärning och minne.

– Vi är oerhört entusiastiska över vad dessa fynd skulle kunna betyda för hjärnans hälsa. Detta kan potentiellt öppna dörren för att kunna reparera och återskapa funktioner för personer med dåligt minne och som drabbats av åldersrelaterad demens, säger Lee Berk, som ledde forsknings-teamet.

Fritt fram för att frossa i mörk choklad då, med andra ord! Och som vi skrev häromdagen: Även Champagne ger dig bättre minne och motverkar demens, läs mer om det här.

Match made in heaven!

Av: Olle Arnell

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons