Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta med broccoli- och grönkålspesto

20 okt, 2016 
AvRedaktionen
Pasta med broccoli- och grönkålspesto.
Trenden med ancient grains är fortsatt stark och nu lanseras två nya pastasorter med uråldriga gryn. Här är ett gott recept, framtaget av bloggaren och kocken Siri Barje.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ancient grains är egentligen ingen nyhet. Tvärtom så är det oförädlade gryn med anor från stenåldern. GoGreen lanserar nu två nya pastasorter, som både är glutenfria och ekologiska: Penne med röda linser, bovete & teff samt Fusilli med gröna ärter, bovete & quinoa.

Kocken och bloggaren Siri Barje, som även driver Instagramkontot @olivehummer, har tagit fram ett grönt och gott recept.

– Jag gillar att testa nya saker som gör grön matlagning enklare och roligare. Den här magiska peston gjord på grönkål och broccoli passar bra ihop med GoGreens ancient grains-pasta. Den är färgstark, löjligt snabb och enkel samt otroligt god, säger Siri Barje.

Kocken och bloggaren Siri Barje.
Kocken och bloggaren Siri Barje.

Pasta med broccoli- och grönkålspesto med rostade pumpakärnor

För 2 personer

Du behöver:

200 g Ekologisk Glutenfri Ancient Grains Penne

Annons

1 msk olivolja

1⁄2 broccolihuvud

1-2 stjälkar grönkål, enbart bladen

1 msk pumpakärnor

1⁄4 kruka basilika + extra blad till servering

1⁄2 dl god olivolja

1 vitlöksklyfta

några droppar citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, spara lite kokvatten i en kopp. Blanda sedan pastan med olivolja.

2. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de är lite gyllene, spara lite till servering. Ställ åt sidan.

3. Hacka broccoli grovt. Dela vitlöken i mindre bitar.

4. Mixa broccoli, grönkål, olivolja, vitlök, basilika och hälften av pumpakärnorna till en grov röra. Är den för lös? Tillsätt mer pumpakärnor. Är den för fast? Tillsätt lite av pastavatten och mixa igen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

5. Blanda peston med pastan för servering och lägg upp på ett fint fat. Dekorera med basilika och pumpakärnor.

Pasta med broccoli- och grönkålspesto. Foto och recept: Siri Barje.
Pasta med broccoli- och grönkålspesto. Foto och recept: Siri Barje.

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons