Annons

Annons

Pasta med krämig svampsås

Pasta med krämig svampsås toppad med parmesan. Comfort food när den är som bäst!

Pasta med krämig svampsås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pasta med krämig svampsås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

4 personer
Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 liter svamp (t ex kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
3 matlagningsgrädde
2 msk hackad timjan
Salt och peppar

Till servering:

Annons

4 portioner pasta (t ex linguine)
2 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med såsen och den rivna parmesanosten.

Andra gillar också:

(105)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar