Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta med musslor och gremolata

12 mar, 2014 
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0071_EMV1101.pdf

Pasta med musslor och gremolata

4 personer

Tid: 20 minuter

En smak av Medelhavet – snabbt och enkelt.

pasta till 4 personer (gärna farfalle eller penne)

400 g musslor på burk

olivolja

2–3 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika

1 knippe bladpersilja

1 citron (finrivet skal och saft)

salt och peppar

Koka pasta och fräs under tiden musslorna hastigt i några matskedar olivolja. Blanda finhackad vitlök, basilika, persilja och citronskal och vänd ner i musslorna. Pressa i lite citronsaft (efter smak) och smaka av med salt och peppar. Servera musslorna på pastan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons