Annons

Annons

Potatissallad med citrongrädde och rom

Ett nytt sätt att servera färskpotatis. Både vackert och gott att ha på en festbuffé. Eller varför inte till sommarens grillade favoriter?

Potatissallad med citrongrädde och rom.

Potatissallad med citrongrädde och rom.

4 personer
Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 kg färskpotatis + 2–3 blå kongo-potatisar
2 1/2 dl grädde
2 msk citronsaft
flingsalt och peppar
1/2 tsk socker
1 näve ärtskott
200 g rom, gärna sikrom
dill

Annons

Gör så här:

Skrubba potatisen och koka dem i saltat vatten i 7 minuter, ta från värmen och låt stå i 7 minuter till. Häll av vattnet och låt kallna. Skär dem i kvartar och lägg på ett stort fat.

Hyvla blå kongo-potatisen tunt, gärna med mandolin, och koka upp skivorna snabbt i saltat vatten. Häll av och låt kallna. Strö dem över potatisen. Vispa grädden med citronsaften, smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen, klicka över sikrom och strö över ärtskott och dill.

Andra gillar också:

(0)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar