Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pulled pork-macka med picklad rödlök

04 jul, 2016 
AvRedaktionen
Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.
Pulled pork och picklad rödlök är gott på en matig macka. Rosta brödskivorna och lägg på salladsblad. Fördela köttet över salladen och toppa med picklad rödlök.
Annons

Tid: 10 minuter

2 portioner

Du behöver:

2 skivor Pågen Surdegsbröd KärnSund

salladsblad, t ex romansallad

ca 1 1/2 dl färdig pulled pork (se recept nedan)

picklad rödlök (se recept nedan)

Gör så här:

Rosta brödskivorna och lägg på salladsblad.

Fördela köttet över salladen och toppa med picklad rödlök.

Pulled pork

Tid: ca 5 timmar

ca 6 port

Du behöver:

1 kg benfri fläskkarré eller picnicbog

1 gul lök, skalad och klyftad

3 vitlöksklyftor, skalade och skivade

1 äpple, skalat, urkärnat och klyftat

1/2 dl ketchup

1/4 dl tomatpuré

1/4 dl mörk sirap

1 msk chipotlepasta (finns i texmexhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker)

2 tsk malen spiskummin

2 tsk malen koriander

1 tsk paprikapulver

saft av 1/2 citron

salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Rör ihop ketchup, tomatpuré, sirap, chipotlepasta, spiskummin, koriander, paprikapulver och citronsaft. Salta och peppra köttet ordentligt runtom och lägg ner det i en gryta. Fördela lök, vitlök och äpple runt om.

Annons

Häll ketchupblandningen över köttet. Lägg på locket och sätt in i nedre delen av ugnen.

Stek köttet i 4-5 timmar, det är klart när det lätt faller isär.

Finfördela köttet genom att dra isär det med två gafflar. Servera på bröd.

Picklad rödlök

1 burk

Tid: 1 timme

Du behöver:

2 rödlökar

2 dl ättiksprit (12 %)

1 dl vatten

2 dl strösocker

1/2 dl salt

ev en äppelskiva

Gör så här:

Koka under omrörning upp ättiksprit, vatten, socker och salt. Låt den svalna.

Skala löken och ta även bort det översta lagret. Skär den i tunna skivor och lägg i en glasburk.

Häll lagen över löken  så att det täcker. Lägg eventuellt en äppelskiva överst så att löken inte flyter upp. Sätt på locket. Låt stå minst en timme men gärna till nästa dag i kylskåp.

Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.
Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.

Foto och recept: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons