Annons

Annons

Vegetarisk low-carb-burgare med coleslaw och hummus

Den här fräscha lakto-ovo-vegetariska burgaren är perfekt när du är sugen på hamburgare men gärna skippar brödet. Toppa med coleslaw och hummus.

Vegetarisk low-carb-burgare med coleslaw och hummus.

Vegetarisk low-carb-burgare med coleslaw och hummus.

4 portioner

Du behöver:

4 Quorn Burgare
4 skivor emmentalerost (löpefri)
salt och peppar
olja till stekning

Till servering:

isbergssallad
tomat
avokado
hummus
coleslaw

Coleslaw:

3 dl finstrimlad vitkål
1 finstrimlad morot
3 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
½ tsk fransk senap
½ tsk socker
salt och svartpeppa

Annons

Gör så här:

Coleslaw: Blanda ihop crème fraîche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Blanda i vitkål och morötter och rör om ordentligt.

Bryt av roten på salladshuvudet. Försök få ut så stora blad som möjligt och skölj noga.

Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva ost i slutet av stekningen så hinner den smälta lite.

Montera burgarna i salladsblad med tomat, coleslaw, avokado och hummus.

Recept och foto: Quorn

Andra gillar också:

(29)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar