Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter

31 jan, 2018 
AvRedaktionen
Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.
Marockansk granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter. Gott och mättande som huvudrätt, men kan även serveras som tillbehör eller på en buffé.
Annons

2 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

2 små sötpotatisar (i bitar)

2 rödlökar (skalade, i klyftor)

1 stor palsternacka (skalad, i bitar)

2 stora morötter (skalade, i bitar)

1 msk ras el hanout

1 msk jungfruolivolja

salt och peppar

100 g babyspenat

1 dl granatäpplestjärnor

50 g fetaost, light

4 msk sherryvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg alla rotsaker i en stor skål och rör ner ras el hanout-kryddan, olivolja. Salta och peppra. Lägg upp i ett enda lager på plåten. Rosta i ugnen och rör om då och då i cirka 40 minuter eller tills rotsakerna mjuknat.

Låt svalna i 10 minuter, blanda sedan rotsakerna med spenat, feta och granatäpplen. Ringla över lite extra olivolja och salta och peppra.

Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.
Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons