Annons

Annons

6 recept på restaurangmat att göra hemma

Sugen på att gå ut och äta på restaurang? Spara pengarna och laga de goda klassikerna hemma – minst lika gott och mycket billigare.

1. Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon

Närmare husmanskostshimlen än så här kommer man inte! Servera wallenbergarna och potatispurén med rårörda lingon och gröna ärter.

Till receptet >>

Annons
Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon.

Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon.

2. Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp

Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint.

Till receptet >>

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

3. Kyckling tikka masala

Servera gärna med naanbröd och indiskt basmatiris som kokats med kryddnejlikor och lite kardemumma.

Till receptet >>

Kyckling tikka masala.

Kyckling tikka masala.

4. Fransk löksoppa

Hemligheten med en god fransk löksoppa är att karamellisera löken. Toppa med lite färsk timjan.

Till receptet >>

Fransk löksoppa.

Fransk löksoppa.

5. Vitello tonnato

Kalv med tonfisk låter kanske konstigt. Men den här rätten är ju inte en italiensk klassiker för inte.

Till receptet >>

Vitello tonnato.

Vitello tonnato.

6. Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh)

Vegetariska minipiroger med spenatfyllning. Goda att servera med hummus och en grönsallad med mynta.

Till receptet >>

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Recept: Linda Lundgren. Foto: Fabian Björnstjerna

Andra gillar också:

(83)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar