Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rostad rödbetssallad med apelsin och getost

19 jun, 2017 
AvRedaktionen
Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.
Vacker sallad med rödbetor, apelsin och getost. Glöm inte att följa ordningen i receptet, annars färgas allting rött av rödbetorna.
Annons

6 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

8–12 späda rödbetor

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor (skivade)

1/2 dl balsamvinäger

200 g blandad sallad (t ex rucola, babyspenat och vattenkrasse)

3 mellanstora apelsiner (skalade och skurna i klyftor)

75 g valnötter (rostade)

250 g krämig getost

Gör så här:

Skala rödbetorna, skär dem i kvartar och blanda tillsammans med olivolja, vitlök och balsamvinäger. Krydda och ugnsrosta sedan med grillvärme tills de mjuknat och är gyllenbruna. Låt dem svalna. Slunga salladen med valfri dressing tillsammans med apelsinklyftor och valnötter. Lägg upp på ett salladsfat tillsammans med de varma rödbetorna på toppen. Det blir godare och smakerna kommer fram mer om rödbetorna fortfarande är varma. Smula över getosten och ringla över det sista av dressingen och servera direkt.

Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.
Rostad rödbetssallad med apelsin och getost.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons