Annons

Annons

Smörslungade rödbetor med kapris och persilja

Söta rödbetor i sällskap med syrlig kapris, citronskal och smält smör blir ett fint tillbehör till grillad abborre, flankstek eller halloumi.

Smörslungade rödbetor med kapris och persilja.

Smörslungade rödbetor med kapris och persilja.

4 port

Du behöver:

4 rödbetor
75 g Arla® Svenskt Smör
1 msk kapris
1 msk hackad färsk persilja
finrivet skal av 1 citron

Gör så här:

Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. Skala dem.
Skär rödbetorna i klyftor.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner kapris, persilja och citronskal. Tillsätt rödbetorna och vänd runt.

Annons

Tips! Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten medan du skalar dem, så slipper du att få rosa fingrar.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Andra gillar också:

(52)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar