Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Sötpotatischips med guacamole

08 sep, 2017 
AvRedaktionen
Sötpotatischips med guacamole.
Sötpotatischips är gott och enkelt att göra hemma. Har du ingen fritös kan du använda en vanlig gryta. Ät som snacks eller servera som tillbehör.
Annons

4 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

400 g sötpotatis

olja till fritering

2 st avokado

saft från 1/2 limefrukt

2 vitlöksklyftor

1 liten chili

salt

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Värm oljan i en gryta eller fritös till 175 °C. Fritera sötpotatisen portionsvis och låt skivorna rinna av på hushållspapper.

2. Dela avokadon i halvor till guacamolen och plocka ur kärnorna. Skeda ut fruktköttet ur skalet, tillsätt limesaften och mosa med en gaffel. Skala vitlöken och pressa den med en vitlökspress. Skär upp chilin på längden och gröp ut kärnorna. Finhacka chilin och tillsätt den till avokadomassan. Blanda allt väl. Smaka av med salt.

Sötpotatischips med guacamole.
Sötpotatischips med guacamole.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons