Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Sparrisfrittata – omelett i ugnsform

08 apr, 2017 
AvRedaktionen
Sparrisfrittata – omelett i ugnsform.
Många ägg i kylen? Lägg till ett knippe sparris och du har vårens godaste frittata! Servera den varm med några goda skivor skinka ett gott bröd och en sallad.
Annons

6 personer

Tid: 40 minuter

Tips! Sparrisen smakar bäst lite spänstig, så bakar dem gärna direkt i äggen. Men du kan också förvälla dem innan om du vill vara säker på att de ska vara riktigt mjuka.

Du behöver:

2 knippen grön sparris, 500 g

150 g ärter

150 g riven västerbottenost

12 ägg

1 msk dijonnaise (senapsmajonnäs)

salt & peppar

rucola

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Fördela dem i formen och strö över ärter och ost. Vispa samman ägg och senapsmajonnäs med gaffel och häll i formen. Krydda. Ugnsbaka mitt i ugnen i 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö över rucolablad.

Sparris-frittata (omelett i ugnsform).
Sparris-frittata (omelett i ugnsform).

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons