Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tacovåfflor med pulled chicken

15 mar, 2017 
AvRedaktionen
Tacovåfflor med pulled chicken.
Tacovåfflan är en rolig variant på fredagstacon. Servera med pulled chicken, fried black beans, picklad rödlök, mango, koriander och gräddfil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 våfflor, 4 personer

Våfflor:

75 g smör

4 dl majsmjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

4 dl mjölk

4 ägg

2 dl kallt vatten, gärna mineralvatten

Till servering:

pulled chicken

fried black beans

picklad rödlök

mango, tärnad

1 kruka koriander

2 dl gräddfil

4 limer

Gör så här:

Smält smöret och låt kallna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet. Blanda ner smöret och sist vattnet och grädda den tjocka smeten i ett välsmort våffeljärn. Servera med tillbehören.

Pulled chicken:

2 kycklingfiléer

2 msk smör

2 tsk tacokrydda

2 gula lökar

1 dl tacosås

1 dl vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Stek kycklingen runt om hastigt på hög värme i smöret så att den får fin yta. Klyfta löken. Häll kryddor, tacosås och vatten i en ugnsfast form och lägg i lök och kyckling. Täck formen med lock eller aluminiumfolie och tillaga ca två timmar i ugnen. Ta ut kycklingen ur ugnen och dra isär den med två gafflar.

Annons

Fried black beans:

2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

1 förp svarta bönor à 400 g

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 dl vatten

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Finhacka vitlöken och stek den försiktigt någon minut i oljan. Skölj bönorna och tillsätt dem, kryddorna och vattnet, låt allt koka in tills det finns lite simmig sås kvar, salta och peppra efter smak.

Picklad rödlök:

½ dl ättiksprit

1 dl strösocker

1 ½ dl vatten

1 rödlök

Gör så här:

Koka upp ättiksprit, socker och vatten och låt svalna. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Slå på lagen och låt stå minst 30 minuter.

Tacovåfflor med pulled chicken.
Tacovåfflor med pulled chicken.

Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons