Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tap Room har Sveriges bästa barteam

09 apr, 2017 
Sveriges bästa bar 2017 är utsedd i tävlingen Cocktailkamp. Finalen gick av stapeln på Café Opera och vinnaren blev Tap Room. Här är deras vinnande recept.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bartävlingen Cocktailkamp avgjordes den 9 april på Cafè Opera i Stockholm. Tävlingen anordnas för elfte året i rad och är en lagtävling där två bartenders representerar en krog. Lagen tävlar i flera grenar som Knowledge, Creative Cocktail och Speed, vilket symboliserar det vardagliga arbetet i en bar.

Under fyra söndagar har totalt 54 av Sveriges bästa barer gjort upp om de 13 finalplatserna, där Linus Morgan, 22, och Karl Ljungblad, 32, från Clarion Hotel Amarantens cocktailbar Tap Room till slut stod som de slutgiltiga vinnarna.

Karl Ljungblad och Linus Morgan. Foto: Ossian Langenborg/Finest.se
Karl Ljungblad och Linus Morgan. Foto: Ossian Langenborg/Finest.se

Juryn bestod av: Madeleine Rapp, bartender Dead Rabbit New York, Andras Bergman, ägare Tjoget, Rebecca ”Bex” Almqvist, Brand Ambassador Absolut Company och Carl Frosterud, restaurangchef Operakällaren.

Annons

Alla tävlande barer i finalen:

Bartenderbolaget, East, Koriander, Marie Laveau, Melt, Mister French, Pianobaren, Pig ’N’ Hen, Shibumi, Storstad, Svartengrens, Tap Room, Tures Bar

Både Linus och Karl har båda varit med sedan Tap Room öppnade 2016 och kan nu titulera sig Sveriges bästa barteam.

– Det känns så bra att kunna kalla sig Sveriges bästa bar och ställa ytterligare en pokal på hyllan. Nu ska vi se till att fortsätta att leverera en grym produkt och service med wow-effekt till våra gäster, säger Linus Morgan, som jobbar som Bar Manager på Tap Room.

Den vinnande drinken

Tap Rooms vinnarcocktail ”The Åhus Expression” består bland annat av Absolut Elyx, champagne, grape och vitpeppar. Drinken serveras tillsammans med ett dashigratinerat ostron.

– Att Linus och Karl i tävlingen väljer att servera drinken tillsammans med ostron visar på deras passion för spännande smakkombinationer utöver det vanliga, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef By Marcus Samuelsson Group.

The Åhus Expression by Tap Room Kungsholmen

5 cl Absolut Elyx

1 cl Amaro Montenegro

0,5 cl Lime

3 cl grape- och vitpepparcordial

4 cl Agrapart 7 Cru Brut Blanc de Blancs Champagne

Serveras med dashigratinerat ostron

The Åhus Expression by Tap Room Kungsholmen.
The Åhus Expression by Tap Room Kungsholmen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons