Annons

Annons

Tricket för att skära en perfekt tårtbit – varje gång

Att skära en perfekt tårtbit är inte alltid så lätt, särskilt inte när många bitar ska skäras. Men det är inte den skarpaste kniven som ger bäst resultat utan ett husmorsknep från 1950-talet.

En perfekt tårtbit. Foto: IBL

En perfekt tårtbit. Foto: IBL

Att skära upp en tårtbit som ser perfekt ut är svårare än vad man kanske tror. Ofta blir resultatet istället något helt annat. Tårtbiten blir snarare en hoppressad bit och den del av tårtan som är kvar faller ihop på kanterna.

Annons

De flesta av oss använder en kniv eller en tårtspade för att skära upp tårtbiten. Det kan absolut fungera, men för att få till den där perfekt jämna kanten behövs något annat, nämligen något så enkelt som sytråd.

Sytråd istället för kniv

Knepet är att använda spänd sytråd istället för en kniv. Sytråd är ett gammalt husmorsknep från 1950-talet och gör att tårtbitens kant blir riktigt jämn och fin.

Så, hur gör man? Du tar helt enkelt en lång bit sytråd och håller den spänd med båda händerna över hela tårtan. Skär tårtan diagonalt med hjälp av små sågrörelser. Voila! Nu har du fått perfekt skurna tårtbitar.

Här hittar du våra recept på goda tårtor >>

Baka en härlig hallontårta. Foto: Myles New

Baka en härlig hallontårta. Foto: Myles New

Källa: Redonline

Andra gillar också:

(49)

Annons

Laddar