Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Vattenmelonsgazpacho

15 maj, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Med vattenmelon som bas blir den här gazpachon extra läskande. Ställ in soppan i kylen i minst 1 timme tills den blir riktigt kall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vattenmelonsgazpacho.
Vattenmelonsgazpacho.

4 personer

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

1,3 kg vattenmelon med skal (hackad och urkärnad)

1 gul paprika (hackad)

4 tomater (urkärnade och hackade)

1/2 gurka (i kuber)

1 rödlök (finhackad)

6 dl tomatjuice

saft från 6 lime (ca 1 1/2 dl)

1 vitlöksklyfta

1 kruka koriander eller mynta (prova!)

salt och tabasco

Gör så här:

Skär ur vattenmelonköttet. Skär vattenmelonen i små kuber. Blanda vattenmelon, paprika, tomater, gurka och rödlök med tomatjuice och limesaft. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Ta hälften av soppan och kör i en matberedare i några sekunder. Häll tillbaka i skålen med resten av soppan. Hacka koriander och blanda ner i soppan. Tillsätt tabasco och salt efter smak. Ställ in soppan i kylen i minst 1 timme tills den blir riktigt kall. Häll upp soppan i kylda skålar och servera direkt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons