Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Vegansk jordgubbstårta – på 5 ingredienser!

15 jun, 2017 
AvRedaktionen
Testa något nytt till midsommar! Den här jordgubbstårtan går snabbt och enkelt att göra. Du behöver ingen ugn och alla ingredienser är helt veganska.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk jordgubbstårta.
Vegansk jordgubbstårta.

Du behöver:

500 g färska jordgubbar

3 dl cashewnötter

1 mogen banan

2 krm vaniljpulver

Topping:

500 g färska jordgubbar

2 dl havregrädde/sojagrädde eller vanlig eko om du så vill

Gör så här:

1. Lägg nötterna i blöt några timmar innan.

2. Mixa alla ingredienser utom grädden i en riktigt stark mixer eller med stavmixer för att få en härligt tjock och len massa.

3. Lägg sedan över tårtmassan i en liten springform och tryck ut.

4. Vispa sedan grädden och bred eller spritsa ut den på tårtan som du sedan toppar med färska jordgubbar!

Recept: Vegetarisk mat av Lisa & Erik

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons