Annons

Annons

Vitlöksgrillad sparris med serranoskinka

Färskgrillad sparris är bland det godaste som finns! Toppa med några skivor serranoskinka och du har fått en ny favorit.

0067_EMV1307.pdf

Vitlöksgrillad sparris med serranoskinka.

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 buntar sparris (ca 20 st)
olivolja
1–2 vitlöksklyftor
flingsalt
200 g serranoskinka i tunna skivor
grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Skär av den nedre, lite träiga biten av sparrisen. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna och skiva ner vitlök. Fräs sparrisen några minuter runt om, salta med några nypor fl ingsalt och strö över svartpeppar.

Annons

Sparrisarna ska inte bli genomstekta, bara lätt varma och ska ta smak av vitlök och salt. Linda en skiva serranoskinka runt varje sparris och lägg upp på ett fat.

Andra gillar också:

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar