Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

3 klassiska grytor att laga i höst

11 nov, 2018 
AvRedaktionen
De klassiska grytorna Boeuf Bourguignon och Bouillabaisse.
Boeuf Bourguignon, Bouillabaisse och Coq au Vin. Damma av din gamla gryta och gör någon av dessa klassiska rätter som är fyllda med massor av smak!
Annons

1. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en klassisk fransk köttgryta med högrev, rödvin, sidfläsk, champinjoner och smålökar. Köttet ska bli så mört att det faller sönder när det är klart.

Boeuf Bourguignon.
Boeuf Bourguignon.

2. Bouillabaisse

Bouillabaisse är en fransk soppa med fisk och skaldjur. Bäst blir bouillabaissen om du gör buljongen från grunden. Servera gärna med en klick aioli.

Bouillabaisse.
Bouillabaisse.

3. Coq au Vin

Coq au Vin är en klassisk fransk gryta med tupp, sidfläsk och rödvin. Här har vi ersatt tuppen med kyckling. Servera gärna med en bit baguette.

Annons
Coq au Vin.
Coq au Vin.

Av: Charumati Rouge

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons