Annons

Annons

5 snabba drinktilltugg till festen

Mango- och räkspett, getost på toast, potatis med créme fraiche och rom, minipizzor med chorizo och sotade salmalaxkuber. Dessa små drinktilltugg har allt: de är enkla att göra, ser fantastiska ut och smakar dessutom underbart!

5 snabba drinktilltugg till festen.

5 snabba drinktilltugg till festen.

Mango- och räkspett

20 st
Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering

Det är något visst med räkor, mango och citrus. Missa inte det!

1 stor mogen mango
20 skalade räkor

Marinad:

3 lime
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad och kärnfri chili
1 msk hackad koriander

Annons

Blanda juice och kryddor. Skär mangon i 20 bitar. Fäst en mangobit och en tillagad räka på varje grillspett.  Marinera spetten i limedressingen 1 timme.

Potatis med créme fraiche och romfyllning

20 st
Tid: 40 minuter

Skrubba potatisarna noga, de äts i en enda munsbit!

20 färskpotatisar
olivolja
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 burk stenbitsrom

Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en bakplåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ugnsbaka i 25 min och låt svalna till rumstemperatur. Skär ett litet kryss i toppen på varje potatis och tryck till så att de öppnar sig en aning. Toppa öppningarna med 1 tsk crème fraiche och lite rom.

Getost på toast

20 st
Tid: 20 minuter

Salt getost och söta hjortron … mums!

250 g getost
2 schalottenlökar (finhackade)
6 skivor surdegsbröd
3 msk hjortronsylt
gräslök (hackad)

Grovsmula getosten och blanda med schalottenlökar. Rosta surdegsbrödet och stansa/skär ut 20 små cirklar. Bred varje cirkel med lite getostblandning, toppa med en klick hjortronsylt och strö över lite gräslök.

Minipizzor med chorizo och chili

20 st
Tid: 25 minuter

Vem kan motstå en minipizza?

1 paket vetetortillas
75 g manchego
75 g chorizo
1/2 röd chili

Sätt ugnen på 200°. Stansa ut 20 st cirklar, 6 cm i diameter, från vetetortillas. Riv manchego-osten eller annan fårost och skiva chorizo samt chilin. Strö ingredienserna över brödcirklarna och grädda i ugnen i 10 minuter.

Sotade salmalaxkuber med sesamfrön

20 st
Tid: 25 minuter + 2 timmar i kyl

300 g salmalax
1/2 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1 msk vita sesamfrön
salt och peppar

Skär laxen i kuber. Panera i sesamfrön och krydda med salt och peppar. Halstra dem snabbt (några sekunder) på alla sidor på hög värme. Ta upp och lägg dem i en form. Blanda marinaden och häll över. Låt marinera ett par timmar i kyl. Sätt i cocktailpinnar i varje kub och servera.

I vår utvalda butik: Rörstrand trevåningsfat

Det vackra trevåningsfatet i Aller Media Shop passar perfekt för kakor, delikatesser och andra smårätter. Formgivare: Katarina Brieditis.

Läs mer här

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar