Annons

Annons

Asiatisk tonfisksallad med srirachadressing, gari och lotusrot

Den klassiska Stockholmskrogen PA & Co gör en fräsch asiatisk sallad som kan serveras i olika storlekar: som förrätt, mellanrätt eller varmrätt. 
Och den är helt sagolik.

Asiatisk 
tonfisksallad med srirachadressing, 
gari och lotusrot.

Asiatisk 
tonfisksallad med srirachadressing, 
gari och lotusrot.

4 personer

Fisk:

4 skivor tonfisk à 100–160 g
2 msk torkad koriander
2 msk torkad fänkål
2 msk spiskummin

Gör så här: Vänd tonfisken i kryddblandningen. 
Sota tonfisken (stek utan fett) på hög 
värme i pannan några minuter på 
varje sida. Vi serverar den medium, det
 vill säga röd i mitten. Låt vila 5 minuter och skiva i 1–2 cm tjocka skivor.

Srirachadressing:

1 dl majonnäs
1 msk sesamolja
2 msk sriracha 
(asiatisk stark ketchupsås)
1/2 citron, saften

Annons

Gör så här: Vispa ihop majonnäsen med 
övriga ingredienser.

Lotusrot:

1 lotusrot
olja till fritering

Gör så här: Skiva lotusroten tunt och lägg i vatten 
så att stärkelsen försvinner. Fritera 
i 160-gradig olja tills roten blir krispig.

Sallad:

1 rödlök, strimlad och picklad i 1-2-3-lag
2–3 nävar jungfrusallad eller liknande
1/2 gurka, urkärnad och skivad
2 vårlökar, strimlade
2 msk hackad koriander

Gör så här: Skiva en lök. Pickla den i 1-2-3-lag 
(koka upp 1 dl ättika, 12 % + 2 dl socker + 3 dl vatten + lök, låt svalna och stå kallt minst 1 timme). Blanda sallad, gurka, rödlök, vårlök och koriander med sriracha
dressingen.

Till servering:

1–2 msk gari (inlagd ingefära)
2 dl munggroddar
4 limeklyftor
gräslök

Gör så här: Garnera med lotuschipsen, gari, munggroddar, lime, gräslök och den skivade tonfisken.

Fler lockande recept hittar du i nya ”PA & Co – ännu en kokbok” (Stockholm New Publishing).

Recept: Lukas Häggblom
Foto: Pelle Bergström

Andra gillar också:

(89)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar