Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Bakad torsk med smörsås

17 aug, 2017 
AvRedaktionen
Bakad torsk med smörsås.
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Annons

4 port

Du behöver:

600 g torskrygg

1 msk hackad färsk gräslök

2 msk citronsaft

2 msk vatten

200 g Arla® Svenskt Smör

1 msk forellrom

1 msk löjrom

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
  3. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en  innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
  4. Värm upp citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt gräslök, forellrom, löjrom och smaka av med salt.
  6. Servera såsen till fisken.
Bakad torsk med smörsås.
Bakad torsk med smörsås.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons