Annons

Annons

Ceviche med lax och kräftstjärtar

En härlig frisk entrérätt med lax och kräftstjärtar som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta 
innan gästerna får slå sig ner till bords.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.

6–8 personer

Du behöver:

200 g färsk, fin lax
170 g kräftstjärtar i lake
½ röd chili
½ kruka koriander
1 lime, saften
⅓ gurka

Garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Finhacka laxen och grovhacka kräftstjärtarna. Lägg dem i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriander.

Annons

Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa bort kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i fina tärningar. Blanda ner allt i bunken, tillsätt limejuicen och rör om ordentligt. Skeda upp i små glas. Toppa med korianderblad.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Andra gillar också:

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar