Annons

Annons

Chili på högrev med creme fraiche och picklad rödlök

Båtformade tortillas lastade med högrevschili Mexican Style. Toppa med jalapeño, crème fraiche, picklad rödlök och stark riven ost. Ett långkok värt att vänta på!

Chili på högrev med creme fraiche och picklad rödlök.

Chili på högrev med creme fraiche och picklad rödlök.

6 personer

Du behöver:

2 paket Old El Paso 
Stand ‘N’ Stuff Mini Tortillas

Chili på högrev:

1 kg högrev
70 g rökt sidfläsk
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili inkl kärnor
1 torkad chipotlechili
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk oregano
33 cl ljust öl
5 dl oxfond
4 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
2 msk honung
1⁄2 dl rödvinsvinäger
2–3 tsk salt
1–2 tsk nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör:

sallad
jalapeño
crème fraiche
picklad rödlök (recept här)
stark riven ost

Gör så här:

Ta ut köttet från kylen någon timma innan tillagning. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Strimla sidfläsket. Lägg den torkade chipotlechilin i lite varmt vatten tills den mjuknat, hacka sedan till små bitar. Fräs lök och vitlök tillsammans med sidfläsket i någon minut, tillsätt kryddorna. Häll över allt i en gryta med lock.

Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet i omgångar i stekpanna, krydda med salt och peppar och häll sedan över i grytan. Häll över öl, fond, tomatpuré och krossade tomater. Koka under lock på låg värme i minst 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt, rör om då och då. Fyll eventuellt på med mer vätska, smaka av med salt och peppar. Fyll den båtformade tortillan med sallad och chili, toppa med jalapeño, crème fraiche, picklad rödlök och stark riven ost.

Foto och recept: Old El Paso

(196)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar