Annons

Annons

Chokladkladdkaka med hallon

Hallon och choklad är en oslagbar kombination så även i denna läckra kladdkaka med extra allt. Receptet är rejält tilltaget och kan lätt halveras.

 Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress

Chokladkladdkaka med hallon. Foto: Europapress

15 bitar

Du behöver:

200 g mörk choklad, 
60 % kakaohalt
100 g mjölkchoklad
250 g smör
4 ½ dl farinsocker
4 ägg
2 1/₄ dl vetemjöl
1 dl kakao
200 g färska hallon

Annons

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form på cirka 20×30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.

Bryt all choklad i bitar. Smält choklad, smör och socker på låg värme i en kastrull, rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna något.

Rör ner äggen, ett i taget, i chokladsmeten. Sikta ner mjöl och kakao, rör om kontinuerligt. Rör ner hälften av hallonen och häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner resterande hallon i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka tills du får den kladdighet du vill ha. Låt svalna innan du skär upp i bitar.

Av: Sarah Cook

Andra gillar också:

(130)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar