ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÈNS

Välkomna våren – 3 enkla stylingtips för en mysig uteplats

05 apr, 2024 
AvElinor Hedgren
Nu är det äntligen dags att göra uteplatsen redo för varmare dagar! Här är våra bästa tips på hur du enkelt kan förvandla din uteplats till en härlig oas där du kan njuta av vårens första solstrålar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

En uteplats är mer än bara en plats att sitta och koppla av på – det är en förlängning av vårt hem, en plats där vi kan umgås med familj och vänner och njuta av måltider. Därför vill vi gärna ta med oss rumskänslan ut på uteplatsen för att skapa en riktigt mysig atmosfär. Men hur ska man tänka när man inreder sin uteplats? Faktum är att det inte är särskilt svårt att fixa till den med enkla medel – oavsett om din uteplats är stor eller liten finns det många sätt att skapa en inbjudande och mysig atmosfär.

Åhléns Home lanserar nu sin nya vårkollektion med allt du behöver för din uteplats i sommar, med härliga produkter som för tankarna till kristallklart medelhav och destinationer som Amalfikusten och franska Rivieran. Här är våra bästa tips på hur du enkelt förvandlar uteplatsen till din egen medelhavsoas med produkter från Åhléns Home.

3 ENKLA STYLINGTIPS FÖR EN MYSIG UTEPLATS

1. Textilier för en ombonad känsla

Att addera textilier är det snabbast sättet att fräscha upp din uteplats och ge den en mysig känsla. Genom att använda kuddar, dynor och plädar kan du enkelt skapa en atmosfär som inbjuder till avkoppling och komfort. Var inte rädd att blanda olika storlekar, mönster och färger på kuddarna för att skapa en lekfull och intressant mix. Lägg till plädar som kan slängas över stolar eller soffan som en snygg detalj och som ger extra värme under svalare kvällar.

I sommar ser vi hur blå medelhavsinspirerade mönster sätter tonen för inredningen på våra uteplatser.

Shoppa här:

Kudde fiskmönster / Kudde blåvit /Kudde blå kant / Kudde randig / Kruka /Pläd

Åhléns Homes nya kollektion innehåller många fina dynor, kuddar och filtar för vårens säsong. I årets kollektion kan vi se hur klassiska ränder och rutor tar plats, men även lekfulla mönster i den trendiga koboltblå färgen som för tankarna till medelhav, fiskebåtar och citronträd.

Med sittdynor och plädar kan du enkelt skapa en mysig atmosfär på uteplatsen. De är även perfekta att ta med sig på picknicken!

Shoppa här!

Vattenkanna / Utedynor och plädar / Cafégrupp / Flätad picknickkorg / Champagneglas

2. Färgglada och lekfulla dukningar

Att skapa en vacker dukning kan förvandla din uteplats till en inbjudande och stämningsfull plats. Satsa på tallrikar, skålar och glas i färgglada nyanser, och komplettera med detaljer som servetter, vaser och dukar för den ultimata sommarkänslan.

Shoppa här:

Martiniglas med snurrad kant / Glas med snurrad kant / Tallrik / Assiett / Bordstablett / Glasvas

Åhléns Home har ett stort utbud av prisvärt porslin som passar alla stilar och preferenser. Årets vårkollektion innehåller fat, glas, karaffer och skålar i blå toner, med vackra fiskdetaljer, inspirerade av medelhavsområdets rustika charm. Perfekt för en härlig lunch eller en mysig middag med en med genuin sommarkänsla.

Lägg till en vacker duk som det perfekta komplementet till dukningen. Åhléns Home erbjuder praktiska och avtorkningsbara dukar så att du kan njuta av middagen utan att behöva oroa dig för fläckar eller spill. Dukarna är inte bara lätta att rengöra utan tål också väder och vind och behöver därför inte plockas in efter varje måltid. Så smidigt!

De blå fiskdetaljerna är vackra, trendiga detaljer för vårens dukning och för tankarna till Amalfikusten och kristallklart medelhav.

Shoppa här:

Snäckfat / Vas med fiskmotiv / Fisk i stengods / Tillbringare i glas / Uppläggningskorg / Avtorkningsbar duk

3. Skapa mysig stämning med olika ljuskällor

Belysning spelar en avgörande roll för att skapa en mysig atmosfär på din uteplats, speciellt när kvällarna är ljumma och långa. Använd dig av olika belysningsalternativ som ljusslingor, lyktor eller värmeljus för att uppnå en mjuk och inbjudande stämning.

Åhléns Home erbjuder ett brett utbud av portabla lampor i flera olika modeller och härliga färger. Portabla lampor är väldigt praktiska då de kan flyttas runt på uteplatsen och även lätt kan plockas in vid regn. Dessutom är lamporna dimbara och kan justeras beroende på vilken stämning du vill ha på uteplatsen – perfekt för såväl dämpade mysmiddagar som livliga spelkvällar där det krävs mer ljus.

Portabla och dimbara lampor är perfekt för uteplatsen i sommar!

Shoppa här:

Portabel utelampa

Upptäck hela sortimentet från Åhléns Home här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥