Elina Grothén inför ELLE-galan 2024: ”Bästa någonsin”

10 apr, 2024 
AvLouise Berglund
Inför ELLE-galan 2024
Dags för ELLE-galan 2024! Hur kommer årets röda matta bli, hur har juryarbetet gått och vad ska hon ha på sig? Vi tar pulsen på ELLEs nya chefredaktör Elina Grothén inför årets ELLE-gala.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mapei Min klädstil är väldigt eklektisk ELLE-galan 2024Brand logo
Mapei Min klädstil är väldigt eklektisk ELLE-galan 2024

ELLE-galan 2024 går av stapeln på Grand hotel den 19 april. Modeskapare ska prisas, det blir visningar, uppträdanden och som vanligt: stor efterfest. I år blir det dessutom ännu mer röda mattan. Den kommer precis som förra året få ta plats utomhus och är nu ännu längre – och bredare.

Med bara dagar kvar till den stora kvällen tar vi pulsen på ELLEs nya chefredaktör Elina Grothén.

6 frågor till Elina Grothén inför ELLE-galan 2024:

Det är dags igen, hur känns det inför årets ELLE-gala?

– Det känns som alltid väldigt spännande och kul att kunna samla så många designers, kreatörer, skådisar, artister och andra intressanta namn för att hylla den svenska modebranschen. Dessutom känns det jättekul att Mapei leder galan i år som sitt första programledaruppdrag. Just nu spikar vi de allra sista detaljerna för att årets gala ska bli den bästa någonsin.

Annons

Temat på årets gala är modebranchens guldkorn, hur kommer det sig?

– I år har vi valt att titta närmare på ordet guldkorn för att synliggöra just modebranschens guldkorn. Dessutom knyter vi ihop det i temat på hela galan med referenser till hav, sol och värme. Nytt för i år är att vi doftsätter galan för att gästerna ska kunna uppleva den med ytterligare ett sinne.

Första galan i rollen som chefredaktör, vad innebär det för dig?

– Såklart ett otroligt ansvar. ELLE-galan är Sveriges största modegala och att få jobba med hela teamet under en väldigt lång tid för att sen få se allt komma till liv är ett väldigt kul projekt. I år kommer både gäster och tittare att få se mer av mig, både på scen men också framför kameran.

Hur har det varit att välja ut årets vinnare?

– Det är alltid en spännande process. Vi är en jury där majoritetens röst vinner. I år har vi varit väldigt enade i alla kategorier som juryn varit delaktig i. Det finns så många duktiga kreatörer i den svenska modebranschen som vi vill hylla vilket kan göra det svårt att välja. Men vi diskuterar och tittar på det från många olika håll.

Annons

Vad hoppas du få se på röda mattan i år?

– Förra året var det väldigt mycket svartvitt och denim. I år hoppas jag på motsatsen till det vilket betyder färg. Lite mer vågat och design som tar för sig. Jag tror att vi kommer få se mycket citrus – gult, orange och rött. Jag misstänker också att vi kommer få se mer dansvänliga klackar.

Jag misstänker att du som vanligt inte bestämt det här, men vad ska du ha på dig?

– Precis, jag har som vanligt ingen aning än så länge. Men det löser sig alltid i sista sekund! Skillnaden det här året är att jag inte ens har någon riktning för vad det skulle kunna vara vilket oroar mig litegrann. Men det kommer lösa sig!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons