Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Enkel vegansk majonnäs – på kikärtsspad

25 aug, 2017 
Vegansk majonnäs på kikärtsspad.
Det finns flera äggfria alternativ till majonnäsen i butikshyllorna, men det är inte särskilt svårt att vispa ihop en hemmagjord variant. Spadet från konserverade kikärtor – aquafaba – fungerar utmärkt som ersättare för ägg i en hemmagjord majonnäs.
Annons

Till dina pommes frites, på mackan eller burgaren – en klick majonnäs är ett enkelt sätt att förgylla en hel måltid. Och det finns ingen anledning att gå miste om det bara för du inte äter ägg.

Ingredienser:

3 msk kikärtsspad

½ tsk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 dl neutral rapsolja

Gör så här:

1. Mixa kikärtsspadet med senap och kryddorna.

2. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte för snabbt, då finns det risk att majonnäsen skär sig.

3. Fortsätt mixa tills du får en slät och fluffig majo och servera som tillbehör.

Tips! Vill du ge din majonnäs en extra twist? Smaksätt med färska örter, vitlök eller några droppar tryffelolja.

Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär! Foto: IBL
Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär! Foto: IBL

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons