Annons

Annons

Flankstek med wokad blomkål och pak choi

Härlig flankstek med asiatiska smaker. Black bean-såsen är en riktig höjdare! Är ni jättehungriga går det bra att servera rätten tillsammans med ris och koriander.

Flankstek med wokad blomkål och pak choi.

Flankstek med wokad blomkål och pak choi.

2 personer
Tid: 45 min + 45 min

Ingredienser:

700 gram flankstek
salt och peppar
mat- eller rapsolja och smör att steka i
3 msk black bean-sås (finns att köpa i välsorterade butiker och asiatiska butiker)
1 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 litet blomkålshuvud (i buketter)
2 pak choi (i stora bitar)
2 msk sesamolja

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Låt köttet bli rumstempererat och klappa in med salt. Hetta upp olja i en panna och stek på hög värme på båda sidorna tills det får fin yta. Låt köttet gå klart i ugnen till cirka 58° innertemperatur. Låt vila under smörpapper cirka 5–10 minuter innan du skivar upp den.

Värm under tiden upp matolja i en stor wok tills den är riktigt het. Fördela blomkålen jämnt i pannan och låt ligga tills den får en friterad yta. Slunga runt och tillsätt 1 msk sesamolja och vitlök och fräs i cirka 30 sekunder till. Den ska behålla sitt tuggmotstånd. Häll av i en skål och håll varmt.

Hetta upp ny olja och göra likadant med pak choi, fast den blir färdig fortare. Häll över i samma skål.

Tillsätt black bean-sås, sweetchilisås och 1 msk vatten och koka ihop 1 minut. Ta av 1 msk sås innan du lägger i grönsakerna och blanda med såsen. Servera rykande hett i fyra skålar och lägg skivor av flankstek ovanpå. Toppa med lite black bean-sås.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

(48)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar