Annons

Annons

Följ med på vår läsarresa till Mallorca!

Följ med oss till underbara Mallorca!

Vi på ELLE mat & vin är mycket glada över att kunna presentera vår unika läsarresa som går till Cas Bernats, högt uppe i de vackra Tramuntarabergen på norra Mallorca i september.

Annons

Här ligger en mallorkinsk finca (gård) med anor tillbaka till 1500-talet, där olivlundarna samsas med apelsin- och citronodlingar med en fantastisk utsikt över havet och de pittoreska byarna Soller och Port de Soller.

Programmet innehåller skön yoga, vandringar med guide i de vackra Tramuntarabergen, sol och bad vid saltvattenpoolen, fina omgivningar och vinprovning. Vi äter från det goda mallorkinska köket, med lokala råvaror från trakten och från gårdens egna ekologiska odlingar.

Välkommen att följa med på en resa som blir ett minne för livet!

Maten! Vinerna! Solen! Mallorca är underbart.

 

PROGRAM:

Söndag 30 september. Ankomst på eftermiddagen. Tid att komma i ordning på rummen och kanske ta ett dopp i poolen, innan välkomstdrinken och gott tilltugg serveras ute på terrassen. Därefter äter vi vår första middag tillsammans, med Fredric Cederlund som presenterar de viner som valts till måltiden.

 

Måndag och tisdag 1–2 oktober. Dagarna börjar med skön morgonyoga tillsammans med instruktörer från Earth Yoga. Därefter serveras en stor frukost med apelsinjuice från gårdens egna odlingar. När vi ätit klart tar Drew Donovan, vår guide, med oss på en fantastisk vandring uppe i bergen. Lunchen intar vi under vandringen och den serveras någonstans längs vandringsleden där vi kan njuta av utsikten. Tillbaka igen på Cas Bernats ges tid för avkoppling, sol och bad och att bara få vara.

Innan middagen den 1 oktober kommer dietist Anna Ottosson att berätta om mat, hälsa och kraften i maten. Den 2 oktober står vinprovning på programmet då Fredric Cederlund guidar oss genom viner, druvor och vingårdar. På kvällarna äter vi gemensam middag ute på terrassen.

 

Onsdag 3 oktober. Yoga på morgonen och därefter lång, stor brunch på terrassen. Beroende på tid för hemfärd viks dagen åt det var och en önskar. Vi checkar ut vid 11 och därefter kan de som vill ta en tur till byarna i närheten, bada i havet eller åka in till Palma.

 

OBS! Eventuella ändringar i programmet kan förekomma.

 

MER OM RESAN

Vinprovning & mat

Under våra dagar på Mallorca och Cas Bernats har vi med oss vinprofilen Fredric Cederlund. Fredric kommer att vara med under middagarna och presentera de viner vi dricker och njuter av, liksom genomföra en spännande vinprovning med oss. Under hela vistelsen på Mallorca dricker vi enbart mallorkinska viner från ett antal intressanta lokala vingårdar. De mallorkinska vinproducenterna är måna om att blanda in ett flertal lokala druvor i sina viner, vilket gör denna region så speciell och intressant ur ett vinperspektiv.

– De mallorkinska vinerna har gått från relativt medioker kvalitet, till att nu vara välrenommerade och erövra gyllene medaljer på de stora vinmässorna”, säger Fredric om den förvandling som vinerna från Mallorca genomgått de senaste 20 åren.

Den fantastiska maten som erbjuds är det allra godaste som det mallorkinska köket kan erbjuda, med lokala råvaror från trakten och från gårdens egna ekologiska odlingar. Den kan vara helt eller delvis vegetarisk, ange vid bokning om du är vegetarian eller allergisk.

 

Hälsoföreläsning

Anna Ottosson, en av Sveriges ledande dietister, tipsar och guidar under en föreläsning om hur du kan utveckla en härlig hälsosam livsstil som gör att du kan äta god mat och samtidigt ha en kropp som du trivs i. Anna är vice ordförande i Dietisternas Riksförbund under 11 år och en välkänd kostexpert från TV, radio och tidningar.

– Att äta nyttigt betyder inte att man ska begränsa sig själv och förbjuda sig mat som man älskar och njuter av, säger Anna Ottosson.

Fredric håller i vinprovningen och Anna föreläser om mat och hälsa.

 

Boende

På underbara Cas Bernats finns plats för 16 gäster. Boendet är del i dubbelrum, vissa med fristående sängar och vissa med dubbel-sängar. Toalett finns i direkt anslutning till rummet.

 

Vandring & yoga

Våra vandringar är inte svåra men kräver en viss grundkondition för att vandringen skall kunna njutas av alla. Yogan anpassas efter varje individ. Bra att packa med är: oömma träningskläder till yogan, badkläder till poolen samt sköna vandringsskor/kängor samt vattenflaska och ryggsäck  till vandringarna, då vi tar med oss lunchen.

 

Transport

Du flyger direkt från både bland annat Stockholm och Köpenhamn till Palma. Resan tar drygt tre timmar med direktflyg och bokas och betalas av dig. Även transport till och från Cas Bernats ombesörjer och betalar ni själva. Resan från flygplatsen till Cas Bernats tar mellan ca 30-40 minuter beroende på trafik. Här hittar du Cas Bernats och en taxiresa dit kostar cirka 60-70 euro.

 

Förbehåll

Minsta antal deltagare är 10 personer och max antal är 16 personer. Elle Mat & Vin förbehåller sig rätten att avboka resan om antalet deltagare understiger 10 personer. I fall detta skulle ske, meddelar Elle Mat & Vin berörda resenärer senast den 10 juli 2012. Inbetalat belopp för läsarresan återbetalas då, däremot står inte Elle mat & vin för andra eventuella kostnader, såsom avbokning av flyg etc.

Är det fler personer som anmäler sig samma dag är det först till kvarn som gäller, vi har endast 16 platser till den här unika resan!

Avbokning av resan måste ske innan den 3 juli 2012 för att pengarna för läsarresan ska återbetalas. Vid avbokning av läsarresan efter den 3 juli krävs läkarintyg för återbetalning av pengarna.

Hem- och ditresa samt transfer bokas och betalas av resenären själv.

Elle mat & vin förbehåller sig rätten till ändringar i programmet.

 

Så här anmäler du dig!

Anmäl dig till resan genom att skicka ett mail till [email protected] med namn, adress och telefonnummer. Meddela även om du önskar vegetarisk kost eller om du har någon matallergi samt om du har vana av yoga eller inte. Du får då ett bekräftelsemail på att du har en plats.

En anmälningsavgift på 25%, 2 250 kr, ska 10 dagar efter bekräftad plats betalas in på plusgiro 7 49 10-1. Ange ditt namn samt ”Mallorcaresa” vid betalningen.

Välkommen!

 


(6)

Annons

Laddar