Annons

Annons

Saftiga frukostmuffins med äpple

Med rivet äpple i smeten blir de här muffinsen förföriskt saftiga. De är dessutom lika goda till frukost som till mellanmål eller fika.

Frukostmuffins med äpple. Foto: IBL

Frukostmuffins med äpple. Foto: IBL

6–8 muffins
20 min

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
75 g smör (i små tärningar)
1 ägg
1 äpple (rivet)
1/2 äpple (i skivor)

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt det tärnade smöret och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Blanda ner ägg och 1 rivet äpple.

Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr. Fyll degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt och stick eventuellt ner en skiva äpple i varje muffins. Grädda i ca 10–12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade. Servera med en god lagrad ost, en sylt och ev några klyftor äpple.

(38)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar