Annons

Annons

Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel

Flera på ELLE-redaktionen sa att det här var en av de godaste saffranskakor de någonsin ätit – och den är verkligen grym! Receptet kommer från lilla Kea bageri i Bromma som satsar på att göra alla sina bröd och bakverk glutenfria.

Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.

Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.

Du behöver:

2 stora ägg
1 1/4 dl socker
1 dl rismjöl
1 dl maizena
1 tsk bakpulver
100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)
0,25 g saffran (eller efter smak)
ev en gnutta salt
mandelmassa och grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå, men ger lite struktur)

Annons

Gör så här:

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite socker för mer smak och låt svalna lite. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt försiktigt men ordentligt. Grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.

Värm ugnen till 175°. Häll i lämplig form och grädda tills kakan är klar, den ska kännas torr vid test med en kniv eller sticka.

Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.

Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.

(37)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar