Annons

Annons

Leilas glutenfria kladdkaka

Leila Lindholm har tagit fram ett recept på glutenfri kladdkaka. Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat.

Leilas glutenfria kladdkaka.

Leilas glutenfria kladdkaka.

Du behöver:

2 dl mandelmjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 nypor salt
125 g torkade aprikoser (ekologiska)
125 g torkade blåbär
2 bananer
1 msk honung
3 ekologiska ägg
2 msk kokosolja
Kokosolja och kokosflingor till formen

Annons

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

3. Mixa aprikoser, blåbär, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt äggen och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna.

4. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner den i smeten.

5. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter) med kokosolja. ”Bröa” den med kokosflingor och fyll formen med smet.

6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna och servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde och kakao.

The Fresh Foodie av Leila Lindholm.

The Fresh Foodie av Leila Lindholm.

Receptet kommer från Leila Lindholm och hennes bok The Fresh Foodie som är ute i handeln den 27 april 2015.

(212)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar