Annons

Annons

Goda såser och röror till grillat

Man vet oftast vad man vill lägga på grillen, men det kan vara svårare att komma på vad man ska ha för tillbehör till. Här har vi listat 57 goda såser, röror, salsor, kryddsmör, marinader och rubbar.

Såser och röror är gott till grillat. Foto: Shutterstock

Såser och röror är gott till grillat. Foto: Shutterstock

Såser

Kall eller varm – en härlig sås har förmågan att lyfta vilken grillrätt som helst. Det är även gott att blanda olika såser. Ta och testa våra favoriter!

8 sagolika såser >>

Röror

Krämiga röror är gott till grillat. Servera gärna flera sorter så gästerna får välja. En baserad på crème fraiche, en annan på enbart grönsaker och någon på majonnäs.

Annons

12 krämiga röror >>

Salsor

En klassisk salsa innehåller tomat, men det blir roligare att testa lite andra kombinationer också. Varför inte med hallon? Gärna med lite sting!

10 härliga salsor >>

Kryddsmör

Ingen grillkväll är väl komplett utan ett härligt kryddsmör som får smälta över det nygrillade? Vispa, rulla in och njut! Och servera gärna flera olika sorter.

8 smältande kryddsmör >>

Marinader

Marninera kött, fågel eller fisk i timmar, gärna dagen innan du grillar, för bästa resultat. Eller pensla marinaden på grönsaker före grillningen.

8 mumsiga marinader >>

Rubbar

Rubbar är lösningen 
för dig som alltid glömmer att marinera. Det ger råvaran ett härligt lyft och går på ett kick. Perfekt till den spontana grillfesten!

11 kryddiga rubbar >>

(184)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar