Annons

Annons

Green Kitchen Stories delar med sig av sina frukostmåsten

Bloggen Green Kitchen Stories inspirerar dagligen tusentals människor över hela världen att laga god och nyttig mat med vegetariska ingredienser. Här delar de med sig av sina bästa frukosttips.

Luise Vindahl och David Frenkiel från Green Kitchen Stories.

Luise Vindahl och David Frenkiel från Green Kitchen Stories.

Bloggen Green Kitchen Stories består av Luise Vindahl och David Frenkiel. I samband med att God Morgon lanserar två nya ekologiska smaker av sin populära juice har de tagit fram tre goda frukostrecept där juice är en av ingredienserna. De delar även med sig av sina bästa frukosttips.

Annons

– Precis som många familjer försöker vi prioritera ekologiskt. Det är kul att det finns fler och fler ekologiska produkter tillgängligt och det känns på något sätt än mer relevant när man har barn, säger David Frenkiel.

De nya ekologiska smakerna från God Morgon är ”EKO Apple Ginger” med äpple och ingefära samt ”Organic Sunny Citrus Blend” med en blandning av citrusfrukter, ej från koncentrat.

Vilken är er favoritplats att äta frukost på?

– I köket! Fast vi får knappt plats där längre, vårt köksbord har bara fyra platser fast vi nu är fem i familjen. Vi har ett stort matbord i vardagsrummet, men det är bara inte så mysigt att äta där. Köket har en mycket härligare atmosfär; vi tänder ett ljus, sätter på musik och lagar frukost samtidigt som vi äter, i ett slags underbart morgonkaos. Det är en dröm att äta frukost i sängen, men med 3 barn som hoppar och slår kullerbyttor i sängen har vi gett upp det. I alla fall just nu.

Frukostmåsten i höst?

(Klicka på länkarna för att komma till recepten.)

Det bästa och värsta med morgonen?

– Utmaningen är helt klart stressen, att hinna med allt som ska hinnas. Vakna, duscha, klä på sig och barnen, äta, lämna på förskola och skola. Det mest fantastiska är helgmorgnar då man får morgontröttsmyset utan att behöva stressa.

5 tips att ta till när morgonen inte går som man vill

  1. Spela musik och tänd ett ljus – små trick som bidrar till bättre stämning.
  2. Gå och träna. Inget rensar bort en dålig morgon som ett träningspass.
  3. Gör en smoothie, häll upp i en flaska med skruvlock och fly fältet.
  4. Distraktion. Alla knep är tillåtna – iPad, kortspel, tv osv.
  5. Senarelägg alla möten! Stress förstör morgnarna, så ifall allt går fel blir det oftast bättre om man gör det omvända mot vad instinkten säger. Tar det långsamt i stället för snabbt.

3 recept av Green Kitchen Stories

1. Grön smoothie med avokado, broccoli och spenat

Till receptet >>

2. Marockansk bircher (kallrörd gröt)

Till receptet >>

3. Matig frukostskål med citrus- och tahinidressing

Till receptet >>

(0)

Annons

Laddar